Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Karma Police

"Ολα μας τα δεινά προέρχονται από το ότι δεν είμαστε σε θέση να καθίσουμε ήρεμα σε ενα δωμάτιο μοναχοί".

Η μοναξιά είναι ένας καθρέφτης του εαυτού σου, ένα πιστό αντίγραφο του εγώ σου, των πράξεων σου και των φόβων σου, μια ενοχλητική υπενθύμιση των πόθων σου και των αντασφαλειών σου.
Άμα δεν μπορείς να μείνεις μόνος είναι λες και φοβάσαι να δεις ποιος πραγματικά είσαι, φοβάσαι να αντιμετωπίσεις τον χαρακτήρα σου και τα κουσούρια του.
Το ενδεχόμενο να μείνεις μόνος πρέπει να σταματήσει να σε τρομοκρατεί, καιρός είναι να συνηθίσεις την μοναξιά που σε φλερτάρει, καιρός να καταλάβεις ότι η μοναξιά είναι η μοίρα του ανθρώπου.
Γιατί αυτός που δεν μπορεί να περάσει ποιοτικά τον χρόνο του με τον εαυτό του δεν μπορεί να τον περάσει ποιοτικά με κανένα.
Πάντα θα έχεις αφετηρία την μοναξιά σου χωρίς να σημαίνει ότι θα ζεις μόνος, θα εξακολουθείς να είσαι αυθύπαρκτος μα θα συνυπάρχεις και με τους γύρω σου.
Η απελπισμένη προσπάθεια σου να γεμίζεις με κάθε τρόπο την μοναξιά που νιώθεις σε οδηγεί σε συνταγές που απλά σκοτώνουν τον χρόνο σου. Σταμάτα να ξοδεύεις την ενέργεια σου στα χαζά και στα ανούσια γιατί απλά φοβάσαι ότι δεν θα ξέρεις τι θα κάνεις την ενέργεια που θα σου περισσέψει, γιατί δεν θα έχεις που να την διοχετεύσεις.
Μάθε να διαχειρίζεσαι την μοναξιά και τότε δεν θα είσαι ποτέ μόνος. Σταμάτα να προσπαθείς να σκεδάνεις το κενό που νιώθεις και ζήσε μέσα στο κενό σου. Καιρός να δημιουργήσεις, να αφουγκραστεις, να ανακαλύψεις τις δυνατότητες σου..

"Το σημαντικότερο πράγμα με το οποίο συναντήθηκα στη ζωή μου είναι η μοναξιά που σε κάνει να σκέφτεσαι κάτι βαθύ, ποιητικό και θείο, και παύεις να είσαι μόνος. Το σημαντικότερο πράγμα είναι να είσαι μόνος αλλά να μπορείς να αντιληφθείς την απεραντοσύνη".
Περικλής Κοροβέσης



4 σχόλια:

Μην Ακους Την Ναυσικα είπε...

συγγνώμη, γιατί ενημερώνω εκ των υστέρων. ανέβασα το ποστ σου στο φβ μου. ελπίζω να μην πειραζει. είναι απευθείας λινκ για τη σελίδα σου :)

Andreas D είπε...

Δεν πειράζει καθόλου.. αντιθέτως με κολακεύει!!
Αν μου έδινες και άλλες πληροφορίες για να δω και εγώ την παραπομπή που κάνεις θα ήταν ακόμα καλύτερα!! :)

angelica είπε...

Πόσο δίκιο έχεις....Η ζωή μας έχει καταντήσει ένα φρενήρες τρέξιμο μακρυά από τον εαυτό μας, που εμείς όμως επιλεγουμε να το ονομάζουμε "βελτίωση", "πρόοδο", "επιτυχία". Όσο πιο πολύ φεύγεις, τόσο πιο πολύ "αυτό"¨σε ακολουθεί...μέχρι να το δεις!

Andreas D είπε...

Karma Police, arrest this man
he talks in maths..
Karma police, arrest this girl
her Hitler hairdo is making me feel ill..

Radiohead