Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

Δύο Κίτρινες Γυναίκες


Γυναίκα: Θέλω να τον αφήσεις να έρθει πίσω.
Ερωμένη: Δεν τον κρατάω κυρία μου.
Γυναίκα: Αν τον αφήσει και φύγεις, αν σταματήσεις να τον βλέπεις, θα επιστρέψει σε εμένα.
Ερωμένη: Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο.
Γυναίκα: Γιατί όχι.
Ερωμένη: Κυρία μου ήθελες κάτι να μου πεις;
Γυναίκα: Δεν έχω κάτι συγκακριμένο να σου πω.Θέλω απλά να σε γνωρίσω
Ερωμένη: Γιατί;
Γυναίκα: Γιατί εγώ φέρω κάτι από εσένα και εσύ κάτι από εμένα.
Ερωμένη: Θέλεις να δεις για ποια σε άφησε
Γυναίκα: Δεν με άφησε και ούτε θα με αφήσει. Ακόμα και όταν βγει το διαζύγιο. Πάντα θα είμαι η γυναίκα του και πάντα θα είμαι η μάνα των παιδιών του. Ότι και να γίνει αυτό δεν θα αλλάξει. Μαζί μου επένδυσε όπως με καμιά άλλη γυναίκα.
Ερωμένη: Είσαι η γυναίκα που βαρέθηκε να κοιμάται μαζί της
..................
Γυναίκα: Σου αφιερώθηκε ποτέ άντρας.
Ερωμένη: Πολλές φορές.
Γυναίκα:Και που οδήγησε;
Ερωμένη: Τι εννοείς;
Γυναίκα: Ποθούσες πραγματικά αυτούς τους άντρες;
Ερωμένη: Όχι.. αλλά τι σημασία έχει αυτό;
Γυναίκα: (Γελάει ειρωνικά) Είναι φορές που πραγματικά σε λυπάμαι
Ερωμένη: Γιατί;
Γυναίκα: Γιατί είσαι πολυ μικρή για να καταλάβεις ότι αυτό που ένοιωσες με αυτούς τους άντρες θα το νοιώσεις και με τον άντρα μου. Μόλις σου δωθεί και αυτός, μόλις νοιώσεις ότι τον έχεις ολοκληρωτικά.. μόλις μυριστείς την αδυναμία του.. τότε θα ξυπνήσει αυτό το λανθάνον ένστικτο που ελλοχεύει μέσα σου και θα ζητήσεις την ελευθερία σου. Ούτε έρωτα θα σκεφτείς ούτε..
Ερωμένη: Δεν ξέρεις τι λες, ζηλεύεις γι'αυτό τα λες αυτά.

Γυναίκα: Το ξέρεις ότι λέω αλήθεια γι'αυτό αντιδράς. Σε όλους το ίδιο συμβαίνει.. Δεν ξέρω τι ένστικτο είναι αυτό που βρίσκεται μέσα μας και απ'την στιγμή που ο άλλος μας δοθεί, τότε αμέσως χάνει την γοητεία του. Μόλις μας δοθεί χάνει την γοητεία του γιατί είναι δικός μας πια, μας ανήκει με την ομορφιά του αλλά και με την ασχήμια του. Και κανένας δεν μπορεί να ανεχτεί και άλλη ασχήμια, του φτάνει η δική του.
Ερωμένη:  Είσαι απογοητευμένη από τον εαυτό σου και από τους άντρες που γνώρισες.. έχεις παραιτηθεί απ'την ζωή, γι'αυτό τα λες αυτά.. Δεν με νοιάζει τι πιστεύεις.. Γενικέυεις τις αποτυχίες σου, αυτό είναι όλο.

Γυναίκα: Βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι έχω δίκαιο, ξέρεις ότι στην πραγματικότητα χάσαμε και οι δύο. Δεν ανήκει σε καμιά απ'τις δύο, δεν μπορεί να ανήκει.. Θα εγκαταλείψει και τις δύο μας κάποια στιγμή γιατί πολύ απλά του δοθήκαμε και οι δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: