Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

"Homo Sapiens"

Περπατούσε στα δυό του πόδια και έιχε ανεπτυγμένη διανοητική ικανότητα που τον έκανε να ξεχωρίζει από τα άλλα ζώα. Έτσι μπορούσε να σκέφτεται και να συζητάει, μπορούσε να μιλάει και να υποστηρίζει την άποψη του. Κουβαλούσε όμως, τα ίδια ένστικτα που καθορίζουν την ζωή κάθε κοινού πρωτο-θηλαστικού. 

Η νόηση του, δεν ήταν αρκετή για να τον κάνει καλύτερο από αυτά. Προσπαθούσε έτσι και αυτός να κυριαρχήσει στους γύρω του και να εξουσιάσει τα πάντα· και όλως περιέργως τα κατάφερνε πολύ καλά.
Πρωτοεμφανίστηκε 250 χιλιάδες χρόνια πριν, και κυριάρχησε στο γήινο οικοσύστημα μετά την εξαφάνιση των δεινοσαύρων. Η σύγχρονη επιστήμη θεωρεί ότι η μαζική εξαφάνιση του "homo sapiens" οφείλεται στην δικιά του αδυναμία να ελέγξει τα ένστικτα του.
Από την δράση του προκλήθηκε μια σειρά από τρομερές εκρήξεις πυρηνικών όπλων, οι οποίες με την σειρά τους αποδέσμευσαν τεράστιες ποσότητες ραδιενέργειας και χημικών ουσιών που εξαφάνισαν μαζί με αυτόν σχεδόν όλες τις μορφές ζωής στον πλανήτη.
Χάριν σ' αυτό το γεγονός, η γη μας πήρε την μορφή που έχει σήμερα και από τότε μετατράπηκε σε πυροκόκκινος πλανήτης, πλούσιος σε θείο και ουράνιο, που επιτρέπει μόνο σε μας τις Κατσαρίδες να ευδοκιμούμε.

"Η φύση δεν γνωρίζει εξαφάνιση αλλά, μόνο μεταμόρφωση."
Αναξαγόρας


Η φωτογραφία είναι του Σωτήρη Γιαννάκη http://sotirisgiannakis.blogspot.com/

7 σχόλια:

M είπε...

"Ανακάτεψε και λίγη ανοησία με τη σοφία σου. Το να ξεχνάς τη σοφία σου, όταν πρέπει, είναι γλυκό πράγμα" είπε ο Οράτιος, αλλά ο σοφός άνθρωπος μάλλον το παρέκανε με την ανοησία! Ευρηματικότατο το κείμενό σου...σγχαρητήρια!!!

Ανώνυμος είπε...

"Η μέρα εκείνη δε θα αργήσει".
H εξαφάνιση των δεινοσαύρων λέγεται πως προήλθε από μετεωρίτη.
Η εξαφάνιση του "Ηοmo Sapios" θα προέλθει από μετεωρισμό. (τυμπανισμός, φούσκωμα, πολλά αέρια για όσους δεν κατέχουν ιατρικό όρο).

Γιατί το εν λόγω είδος έφαγε τόσο πολύ και τόσο ακατάστατα απ' τα καλούδια της μητέρας Φύσης που την άφησε Γυμνή να κλαίει και να φωνάζει "Εκδίκηση".

Ο γαλάζιος πλανήτης κατακλυσμένος από κατσαρίδες είναι ένας σουρεαλιστικός πίνακας! Ευτυχώς που δε θα υπάρχουμε για να τον σχολιάσουμε.

Καλημέρα!

Andreas D είπε...

¨Μ¨ ευχαριστώ πολύ!
Όταν ρώτησαν την Κούνεβα, ποια έιναι η ιδεολογία σου; αυτή απάντησε "δεν έχω ιδεολογία, δεν χρειάζεται να έχω ιδεολογία.. αφού ο άνθρωπος ανακάλυψε την σοφία χιλιάδες χρόνια πριν!" Μερικές φορές μου φαίνεται ότι κανείς δεν ξέρει τιποτα γι'αυτη την "σοφία" που ανακαλύφθηκε χιλιάδες χρόνια πριν!

"Μανιάτισσα" μ'άρεσε πολύ το "homo sapios"! τρελή διασκευή του Sapiens. Όσο για τον μετεωρισμό του σαπιου, συμφωνώ απόλυτα και νομίζω το μόνο που του μένει, είναι η θανατηφόρα κλανιά για να ανακούφισει αυτον κ τον πλανήτη! :)

υ.γ. Ηρθε η σειρά της Κατσαρίδας ρεεεε...

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι αν το κείμενό σου αυτό έρχεται σε αντίθεση με το κείμενο σου με τίτλο "Φέρτε και άλλη κρίση..." (Καταιρίνα)

Andreas D είπε...

"Καταιρίνα" κρυβεις ενα κριτικό λογοτεχνίας μεσα σου! :P

Πάντως στα δικά μου μάτια, τα δυο κείμενα δεν έρχονται σε αντίθεση.. κατα βάθος μιλάνε για διαφορετικά πραγματα!
Αλλά ακόμα και αν έρχονται.. το βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον; ποιος είπε ότι οι απόψεις μας πρέπει να είναι πάντα οι ίδιες.. δεν θα ήταν η απόλυτη στασιμότητα αυτό;

Christina είπε...

O Αναγαγόρας ευθύνεται για την μεταμόρφωσή σας κε Δημητρίου;
R.Magritte

Andreas D είπε...

χεχε λίγο ο Αναξαγόρας, λίγο ο Magritte και ο πίνακας έδωσε την θέση του στην φωτογραφία.