Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ζήτω ο Πητερπανισμός

Κοροϊδεύετε όσο θέλετε αυτούς που περνάνε μια αιώνια εφηβεία, αυτούς που παλιμπαιδίζουν και ονειρεύονται.. Μα να ξέρετε ένα πράμα ότι αυτοί τουλάχιστον δεν θα γίνουν ποτέ βαρετοί όπως θα καταντήσετε εσείς κάποια μέρα για τους γύρω σας.
Αυτοί που στα μάτια σας παλιμπαιδίζουν, αυτοί ζούνε στα αλήθεια. Γιατί είναι αυτοί που από όλους εμάς προχωράνε μπροστά, αλλάζουν και εξελίσσονται.

Και να θυμάστε.. η πιο σκληρή στιγμή ενός ανθρώπου είναι όταν συνειδητοποιήσει στα τελευταία του, ότι δεν έζησε όσο ήθελε.

"Πέθανε στα είκοσι αλλά τον θάψαν στα ογδόντα"
Σύνθημα σε τοίχο


12 σχόλια:

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Το δε σύνθημα στον τοίχο το βρίσκω συγκλονιστικό!

Ανώνυμος είπε...

Στους τοίχους είναι τα καλύτερα συνθήματα! Καλό απόγευμα

permil είπε...

άβολο είναι να έχεις έναν που ονειρεύεται κοντά σου, γι αυτό προξενούν κατακραυγή οι ταξιδευτές της ψυχής Ανδρίκο

Andreas D είπε...

"Μανιάτισα"",συμφωνούμε απόλυτα.. τα συνθήματα στους τοιχους μερικές φορές δεν είναι παρα συμπικνωμένη σοφία!
και ειδικά το συγκεκριμένο ("Λύχνε καιόμενε")σε κάνει τουλάχιστον να σαστίσεις αμά το δεις ξαφνικά μπροστά σου.

Περικλή, έχεις πολύ δίκαιο!! Αυτό είναι εξαιρετικά αφιερωμένο:
http://www.youtube.com/watch?v=9yJE1iiO0qI&feature=channel_video_title
Δες και την ταινία.. αξίζει! Waking life λεγεται

Thanx Toyin!

M είπε...

Αυτή τη στιγμή χρόνια τη φοβάμαι. Όταν γυρίσω να κοιτάξω πίσω, θέλω ο δρόμος που θα δω, να είναι γεμάτος και να είναι δικός μου. Αυτό περίπου σκεφτόμουνα αυτό το Σ/Κ και γυρίζοντας πίσω από την διήμερη έξοδο, βρήκα εσένα και το κείμενό σου... Περιττό λοιπόν να πω ότι συμφωνώ απολύτως, οπότε θα περιοριστώ απλώς να εκφράσω τη χαρά μου για τη γνωριμία...Καλώς σε βρήκα!!!

Carlito είπε...

Ναι, σίγουρα η παρατήρησή σου είναι δεκτή και εν μέρει σωστή. Λέων εν μέρει, γιατί μερικές φορές ο υπερβολικός παλιμπαιδισμός δεν δείχνει και τόσο ωραίος! Ξέρεις όταν προσπαθείς να παλιμπαιδίσεις έτσι για να δείξεις στους άλλους μικρός. Πρέπει να σου βγαίνει από μέσα σου. Ο επιτηδευμένος παλιμπαιδισμός είναι μία κακή εικόνα και γελάω πάρα πολύ όταν τον συναντάω! Καλησπέρα.

Andreas D είπε...

Μ, κάνε μια τρελή διαδρομή, κάνε μαλακίες, κάνε λάθη.. γιατί.. τι καλύτερο θα έχεις να κάνεις στα γεράματα..; από το να τα θυμάσαι και να γελάς!
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Καλώς σε βρήκα κ εγώ! η χαρά είναι και δική μου!

Carlito συμφωνούμε για τον επιτηδευμένο παλιμπαιδισμό.. κ ότι πρέπει να βγαίνει από μέσα μας.. αλλά δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να τον κρίνουμε.. αλήθεια, αναρωτιέμαι τι κάνει ένα παλιμπαιδισμό επιτηδευμένο και τι όχι;

M είπε...

Ίσως η χρήση της λέξης παλιμπαιδισμός να αδικεί λίγο το συγκεκριμένο κείμενο. Ίσως η λέξη παιδικότητα να είναι πιο ταιριαστή? Ως αναφορά στην αγάπη για το παιχνίδι και τη χαρά της ζωής χωρίς την επιτήδευση που ίσως υπονοεί ο παλιμπαιδισμός? Ζεστές καλησπέρες!

Andreas D είπε...

"Μ" νομίζω έδωσες την πινελιά που χρειαζόταν!!! Παιδικότητα! Αν ο παλιμπαιδισμός μπορεί να βγάζει κάποια επιτήδευση.. η παιδικότητα όχι.
Όπως το παντζαρι του Ρομπινς!!
Αυτό είναι, πρέπει να κρατούμε την παιδικότητα μας όπως το παντζάρι κρατάει το χρώμα του

M είπε...

Χαίρομαι που συμφωνείς :-) Ο Ρόμπινς είναι τρελά αγαπημένος μου, αν και πολλοί τον θεωρούν γραφικό, οπότε το σχόλιό σου για το παντζάρι χτύπησε φλέβα!

Καλό Σαββατοκύριακο!

Serotonin addict είπε...

Πόσο δίκιο έχεις... από την τάση μας να προσπαθούμε να ωριμάσουμε γρήγορα, στο τέλος σαπίζουμε! Γράφεις ωραία και 'χτυπάς κόκαλο' στα κείμενα σου :) Συνέχισε έτσι!

Andreas D είπε...

Ευχαριστώ πολύ Serotonin addict!!!
Να 'σαι καλα!