Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Όταν είσαι στη Ρώμη, κάνε ό,τι κάνουν οι Ρωμαίοι.

«Ο άνθρωπος πρέπει να αποκτήσει την δυνατότητα να αυτοδημιουργείται κάθε φορά πάνω στις συνθήκες που συναντά."      
 Κορνήλιος Καστοριάδης

Η προσαρμοστικότητα είναι ένα μεγάλο χάρισμα. Δεν χάνεις χρόνο μέχρι να συνηθίσεις καινουργιες καταστασεις , προχωρας παντα αφοβα μπροστα, έτοιμος πάντα να αντεπεξέλθεις σε κάθε καινούργια αρχή.
Σπουδαίο πράμα να είσαι ευπροσάρμοστος. Ολά τότε γίνονται πιο εύκολα, όλα σιγά σιγά έρχονται στα μέτρα σου. Αυτο που σε ενοχλεί, βρίσκεις τον τρόπο να το ανέχεσαι, και αυτό που σε τρελαίνει καταφέρνεις με τον τρόπο σου να το διατηρείς.
Ο ευπροσάρμοστος είναι αυτός δηλαδη που συνηθίζει εύκολα κάθε τι καινούργιο.

Μήπως όμως ο ευπροσάρμοστος βαθιά μέσα του κρύβει και ένα ακατάσχετο συμβιβασμό, μήπως οι συνθήκες τον διαμορφώνουν σαν τον προκρύστη. Μπας και ο ευπροσάρμοστος είναι ένας ακόμα χαμελαίοντας που αλλάζει χρώματα σύμφωνα με το περιβάλλον του;
Ξεχνάει και αφήνει πίσω του κάθε προηγούμενη κατάσταση γιατί απλά θέλει να κάνει βήματα μπροστά; 


Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Κάποιοι βλέπουν tv

Υπάρχουν δύο είδή ανθρώπων: Αυτοί που βλέπουν τηλεόραση και αυτοί που δέν βλέπουν. Το δεύτερο έιδος δεν είμαι σίγουρος πως μοιάζει και όυτε μπορώ να πω με σιγουριά ότι υπάρχει. 
Αυτούς όμως που βλέπουν τηλεόραση είμαι σίγουρος πως όλοι τους έχετε γνωρίσει και ήταν κάπως έτσι:

Μιλάνε με τον ίδιο τρόπο, γελάνε με τον ίδιο τρόπο, γαμάνε ακόμα, με τον ίδιο τρόπο. Είναι ανέραστοι μα και αστείοι μαζί. Κλεισμένοι σε ένα κόσμο πλαστό δεν δημιουργούν,δεν σκέφτονται, δεν διαβάζουν.. μονάχα βλέπουν, βλέπουν τα πάντα να εκτυλίσσονται μπροστά τους μέχρι που να τους προσπεράσει και η δικιά τους ζωή.
Φοβούνται, πιστεύουν, ελπίζουν, μισούν και αγαπάνε όπως τους δείξουν.. και ερωτεύονται, πονάνε και κλαίνε όταν τους πούνε να το κάνουν.


"I dont need plasma to become a lipasma".     
 Θεοδόσης Τοιχοβάτης